Coach Dana tussen ouders

Levenspad van Dana

Mijn levensverhaal begint in een boerderijtje in het zuiden van het land in 1970. Als eerste dochter waren mijn ouders maar al te druk met mij. Na een jaar verplaatst mijn jeugd zich naar de Veluwe waar ik liefdevol opgroei samen met mijn twee zussen. Als kind zit ik graag tussen de volwassenen, luisterend naar hun verhalen. Ook stel ik overal vragen bij. Die eigenschappen zorgen ervoor dat ik afstudeer als journalist en nog altijd met veel plezier artikelen schrijf over levensverhalen en spiritualiteit voor o.a. Trouw. Mijn coachambities ontwikkelden zich als vanzelf in mijn leven. Zoekend naar meer verdieping en verbinding raakte mij het biografisch coachen. 

Intuïtief pad

Op mijn levenspad zijn prachtige en verdrietige momenten te vinden. De komst van mijn drie inspirerende volwassen kinderen, maar ook het verlies van mijn vader op jonge leeftijd. Ik zoek meer verbinding tussen mijn persoonlijke, spirituele en mijn professionele ontwikkeling. Behalve dat ik gepolijst ben door het leven en ettelijke levenslopen heb bestudeerd, heb ik de 4-jarige coachopleiding aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen gevolgd en de post hbo-opleiding Coach Practitioner bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Tevens ben ik als mindfulnesstrainer opgeleid bij SeeTrue Mindfulness in Amsterdam.

‘Do not go where the path may lead,
go instead where there is no path and leave a trail’

– Ralph Waldo Emmerson

Mijn levenslessen

Ik leid een actief en dynamisch leven. Toch zoek ik altijd weer naar balans tussen in- en ontspanning. Dat kan door te genieten van mijn in- en uitfladderende studerende kids, te mediteren en mijn yogamat op te zoeken. Of de Treekse bossen even in te lopen. Mijn diabetes type 1 dwingt mij dagelijks aandacht en zorg voor mezelf te hebben. Hierbij luister ik naar mijn intuïtieve stem, die niet luid is, maar verstilt. En het vaak bij het rechte eind heeft.

Blijven leren

Uiteraard volg ik regelmatig bijscholing en trainingen om mijn bewustzijn en kennis te vergroten. Zoals onlangs de jaartraining ‘Intuïtieve Ontwikkeling’ bij Uniek en de ‘Compositie van je Leven’ bij het Instituut voor Biografiek. Daarnaast ben ik bekend met Vipassanameditatie en mindfulness. Een voorbeeld voor me is de inmiddels overleden Vietnamese meditatieleraar Thich Nhat Hanh, die me leerde wat liefdevolle vriendelijkheid echt inhoudt.

Kwaliteit

Ik ben bestuurslid van de Beroepsvereniging voor Biografisch Coaches en EIA-gecertificeerd coach practitioner bij de NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Dit wereldwijde keurmerk wordt verstrekt door de European Mentoren and Coaching Council (EMCC). Ik onderschrijf de Internationale Ethische Code voor coaches.

Ik ben lid van het landelijk netwerk Diabetescoaches en OncoLokaal voor mensen met kanker in de regio Eemland. 

Contact Praktijkadres:
Kerklaan 6
3828 VB Hoogland
(Amersfoort)