Leef voluit met diabetes

Stop met knokken, leer omgaan met je diabetes.

De manier waarop mensen omgaan met hun diabetes verschilt nogal. Fanatiek of losjes? Ambitieus of recalcitrant? Welke aanpak zet jij in? Daarbij vergeet je vaak de mentale aspecten van deze aandoening. Soms ben je meer met jezelf en de diabetes in gevecht dan je lief is. In dit traject leer je omgaan met je diabetes zonder gefrustreerd te raken. Wat betekent deze ziekte voor jouw leven!

Je onderzoekt wanneer jij last hebt van je diabetes, hoe je ermee omgaat en op welke manier je meer at ease raakt met het managen ervan. We kijken naar wat ontspanning en inspanning met je bloedglucosewaarden doen. Met  ontspanningsoefeningen, visualisaties en mindfulness.

Ik werk doelgericht, positief en neem jouw levensloop, talenten en gewoontes mee in de coaching. Ik heb veel ervaring met diverse voedingsadviezen. Ik werk op jouw verzoek samen met fysiotherapeut Caspar Tittse van Fysio Centrum Hoogland die de fysieke aanpak voor zijn rekening neemt. Zo ontdek je niet alleen je mentale, maar ook je fysieke draagkracht.

Hoe voel je je na dit traject?

Je functioneert weer vanuit je eigen kracht, voelt je vitaler en meer in balans. Wanneer je doorhebt wat het effect is van elke dag in gevecht zijn met diabetes, zul je al een verschil merken. Je bent meer ontspannen, weet hoe je hoge suikers kunt laten dalen, wat jou uit je systeem haalt, hoe je meer jezelf kunt zijn. Je slaapt beter en voelt je lekkerder in je vel. Je hebt een nieuwe verfrissende kijk op je leven als mens met diabetes.

Thema’s die aan bod komen zijn:

Welke plek neem diabetes in je leven in?
Niet helpende gedachten omvormen
Energieslurpers en energiegevers
De draak van diabetes aankijken
Laat je bloedglucosewaarden voor je werken
Stappenplan maken met nieuwe aanpak

Hoe ik bevriend raakte met mijn diabetes

“Inmiddels heb ik na zo’n 10 jaar gelukkig een manier gevonden om met mijn diabetes om te gaan. De eerste jaren was ik er steeds mee in gevecht. Als ambitieuze vrouw met een eigen onderneming dacht ik deze aandoening er wel even bij te doen. Ik maakte van mijn ziekte een project. Ik zou die ene vrouw met diabetes zijn die helemaal in control, met topwaarden en een laag HbA1c door de wereld ging.

Je begrijpt: ik had totaal niet aanvaard dat ik een chronische aandoening had. Pas toen ik werkelijk ging voelen wat voor een ongelooflijk complexe rotziekte dit is, waar je 24/7 mee bezig bent, zakte mijn ambitieniveau iets. Inmiddels zie ik mijn diabetes niet meer als vijand, maar als mijn manier om  relaxter in het leven te staan. Mijn bloedglucosewaarden laten namelijk uitstekend zien of ik goed in mijn energie zit of dat ik moet terugschakelen. Nu ik dat weet, ga ik er anders mee om. Ik zorg beter voor mezelf en zie diabetes nu als mijn wijze raadgever.”

Wat krijg je?

Zes gesprekken van 1,5 uur vol tips, verdieping en inzicht. Inclusief telefonische support tijdens het traject. Inclusief werkboek.

Wat geef je?

Jouw inzet en € 799,- voor het coachtraject.
Mijn tarief is 90 euro per uur.
De kosten voor de fysiotherapeut worden vergoed door je aanvullende zorgverzekering.

Waar zie ik je?

In mijn praktijk in Amersfoort of in een Coachhuis bij jou in de buurt.

Iets voor jou of wil je meer weten?
Plan hieronder vrijblijvend een kennismakingsgesprek in.

Contact

Praktijkadres:
Kerklaan 6
3828 VB Hoogland
(Amersfoort)