Coach Dana tussen ouders

Levenspad van Dana

Mijn levenspad begint in Brabant in 1970, waarna ik liefdevol opgroei samen met mijn twee zusjes op de Veluwe. Als kind zit ik graag tussen de volwassenen, altijd nieuwsgierig naar hun verhalen. Overal stel ik vragen bij. Dat komt goed van pas in mijn werk als landelijk journalist voor o.a.Dagblad Trouw.

Mijn coachpraktijk vloeide tien jaar geleden voort uit een verlangen naar meer verdieping en verbinding. Maar altijd is daar die rode draad: het duiden van de verhalen van anderen.  

Intuïtief pad

In mijn leven zijn zoveel heerlijke momenten te vinden. Samen met mijn lief onze drie inspirerende kinderen groot zien groeien, maar het leven deelt ook rake klappen uit. Zo moet ik op mijn dertigste al afscheid nemen van mijn lieve vader. En leef ik met de chronische aandoening diabetes type 1. 

Behalve dat ik gepolijst ben door het leven en honderden mensen heb geïnterviewd over hun levens en drijfveren, heb ik de 4-jarige coachopleiding aan het Instituut voor Biografiek gevolgd en de post hbo-opleiding Coach Practitioner bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Tevens ben ik als mindfulnesstrainer opgeleid bij SeeTrue Mindfulness.

‘Er zijn twee grote dagen in iemands leven. De dag waarop je geboren wordt en de dag dat je ontdekt waarom.’

– William Barclay

Mijn levenslessen

Ik leid een dynamisch leven met twee eigen ondernemingen. Dat vraagt om een continue zoektocht naar balans. Dat doe ik door meditatie, energiewerk en yoga. Mijn diabeteslijf dwingt mij dagelijks aandacht en zorg voor mezelf te hebben. Hierbij luister ik naar mijn intuïtieve stem, die niet luid is, maar verstilt. En het vaak bij het rechte eind heeft.

Blijven leren

Ik volg al enige jaren trainingen ‘Intuïtieve Ontwikkeling’ bij Uniek en doe regelmatig bijscholingen bij het Instituut voor Biografiek. Daarnaast ben ik bekend met Vipassanameditatie en mindfulness. Een voorbeeld voor me is de inmiddels overleden Vietnamese meditatieleraar Thich Nhat Hanh, die me leerde wat liefdevolle vriendelijkheid echt inhoudt.

Kwaliteit

Ik ben bestuurslid van de Beroepsorganisatie voor Biografiewerk en EIA-gecertificeerd coach practitioner bij de NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Ik onderschrijf de Internationale Ethische CodeIk ben lid van het landelijk netwerk Diabetescoaches en OncoLokaal voor mensen met kanker in de regio Eemland. 

Contact Praktijkadres:
Kerklaan 6
3828 VB Hoogland
(Amersfoort)